Hva er forskjellen på parkett og laminat?

  • Post category:Temasider
Gulvleggere i Oslo, Asker og Bærum

Parkett og laminat er to vanlige alternativer for gulvbelegg. Mens begge kan gi et vakkert utseende til ethvert hjem, er det viktig å forstå forskjellene mellom de to for å kunne velge det beste alternativet for dine behov og preferanser.

Parkettgulv består av ekte tregulv som er tilgjengelige i et bredt spekter av tretyper, inkludert eik, valnøtt, lønn og mer. Treet er kuttet i planker som deretter behandles for å oppnå ønsket utseende og beskyttelse. Parkett kan installeres på betong eller treunderlag, og det kan slipes og overflatebehandles flere ganger i løpet av levetiden.

Laminatgulv er laget av en sammensatt kjerne med et bilde av et tregulv dekket med en klar beskyttende overflate. Laminat kommer i et bredt utvalg av mønstre og farger, inkludert imitasjoner av ulike treslag, stein og fliser. Laminat er vanligvis rimeligere enn parkett, og det er vanligvis lettere å installere, ettersom det kan være flytende og festet uten å måtte spikre eller lime det til undergulvet.

Forskjellen mellom parkett og laminat er først og fremst at parkett er laget av ekte tre, mens laminat ikke er det. Dette betyr at parkett kan gi en varmere, mer naturlig følelse til rommet, og at parkett kan slipes og overflatebehandles flere ganger, noe som kan forlenge levetiden og gi rommet et nytt utseende uten å måtte bytte ut hele gulvet.

Ønsker du tilbud på legging av nytt gulv? Send oss en henvendelse et uforpliktende tilbud!