8 tips til deg som ønsker å legge parketten selv!

  • Post category:Temasider
Gulvleggere i Oslo, Asker og Bærum

Her er en bruksanvisning for tips til legging av parkett:

  1. Forbered underlaget: Før du begynner å legge parkett, må du sørge for at underlaget er rent, jevnt og tørt. Fjern alle rester av gammelt gulvbelegg og jevn ut eventuelle ujevnheter i underlaget.
  2. La parketten tilpasse seg: La parketten tilpasse seg romtemperatur og fuktighet i minst 48 timer før du begynner å legge den.
  3. Velg riktig lim eller klikksystem: Det finnes forskjellige typer lim og klikksystem for parkettgulv. Velg riktig type basert på produsentens anvisninger og ditt eget ferdighetsnivå.
  4. Legg ut parketten: Begynn med å legge ut den første raden med parkett langs en rett vegg. Plasser avstandskiler mellom veggen og parketten for å tillate utvidelse når gulvet utsettes for fuktighet.
  5. Bruk riktig teknikk: Når du legger parketten, bør du bruke en riktig teknikk for å sikre en jevn og solid konstruksjon. Plasser parkettbordene i forskyvning i hver rad, slik at leddene ikke havner oppå hverandre. Bank forsiktig på endene av bordene for å sikre at de sitter ordentlig sammen.
  6. Avslutt gulvet: Når du nærmer deg veggen på motsatt side av rommet, kan det hende at du må tilpasse parkettbordene for å få dem til å passe. Bruk en sag eller annet egnet verktøy for å tilpasse bordene til riktig størrelse.
  7. Rengjør gulvet: Når parketten er lagt, må du rengjøre gulvet grundig for å fjerne all lim og annet søppel som kan ha samlet seg underveis.
  8. Vent og la gulvet tørke: La parketten tørke i minst 24 timer før du begynner å bevege deg på den eller legger møbler på gulvet.

Ved å følge disse tipsene for legging av parkett, kan du sikre et jevnt og holdbart gulv som vil vare i mange år fremover.

Ønsker du tilbud på legging av nytt gulv? Send oss en henvendelse et uforpliktende tilbud!